Explorer MTB Challenge – traseul lung – este un traseu de aproximativ 72 km cu o diferenta de nivel de cca 1800m, din pacate bikemap calculeaza usor gresit. Traseul este unul solicitant, lung, de obicei foarte “calduros”, cu coborari si urcari destul de lungi, echilibrate dpdv al ritmicitatii.

Nu prezinta aspecte tehnice deosebite, o singura coborare de aproximativ 400m din Vf. Vraju este pe o poteca de munte cu mult prundis care poate creste riscul de derapaj. 

Traseul se desfasoara pe drumuri de asfalt, de pamant sau pietruite, pe timp de ploaie e putin mai dificil in zona de padure, desi, solul dobrogean absoarbe f. bine apa, daca ploua multe zile inainte si chiar in ziua concursului, atunci este foarte greu de ciclat 100%.

Explorer MTB Challenge – traseul scurt –  este un traseu ce poate fi considerat usor, fara provocari tehnice, recomandam totusi sa nu fie luat “a la lejer”, ca orice traseu de mountain bike si acesta poate deveni unul greu, chiar periculos pe alocuri.

Desfasurat pe drumuri de asfalt, pamant sau pietre, are aceleasi probleme in cazul ploilor abundente. 

Daca mergi incet poti admira peisajul de pe Vf. Capusa,  poti vedea Vf. Tutuiatu, ai sanse mari sa vezi o broasca testoasa, simbol si paznic al Muntilor Macinului.

Pedaleaza tare pe urcari,  coboara prudent, fii atent la ceilalti concurenti, hidrateaza-te, bucure-te de o zi de pedalat, poate ajungi si pe podium. 🙂