Asociatia Explorer, Str. Galatiului Nr.3, Somova-Tulcea

Concursuri 2019: Explorer MTB Challenge Somova XCO - UCI C2 Drumul spre Tokyo trece prin Tulcea

Concursurile Explorer din 2019 sunt: EMTBC Luncavita- CN XCM Et.4 - 24 August si Somova XCO- CN XCO FINALA - 21 Septembrie

Informatii utile

Pentru ca un om informat este un om puternic 🙂

Sponsori - Parteneri - Prieteni

Tulcea nu este numai despre Delta Dunarii, este si despre munte, paduri si dealuri superbe, este si despre escalada, drumetie, calarie, trail run sau mountain bike, este despre oameni si locuri aspre.
Vino sa ne cunosti.

EXPLORE - DREAM -WALK FREE

Sfaturile noastre pentru concurenti

pentru evitarea neplacerilor, te rugam sa citesti cu atentie!

Ce fac daca nu mai vad marcaje ?

Daca au trecut mai mult de 300m si nu ai vazut marcaj cu banda, spray, indicator sau voluntari, te intorci pana la ultima intersectie. Daca continui, e alegerea ta, dar nu te speria, ne gasesti la START. 🙂

Cat am voie sa ma abat de la traseu ?

Firesc ar fi sa nu te abati, dar daca cumva ai ratat traseul intoarce-te pana la ultimul punct cunoscut din traseu, poti sa ai o abatere de 200-300m, la mai mult de atat, poti fi descalificat.

Cum ma port cu voluntarii ?

Tine cont ca voluntarii sunt pe traseu sa te ajute si o fac de bunavoie, nu sunt platiti pentru asta, respecta-i, nu-i injura sau brusca, poti fi descalificat.

Ce fac daca abandonez voluntar ?

Mergi pana la primul voluntar si anunti abandonul, scoti numarul de concurs, iesi din traseu, te deplasezi la START/FINISH si ne anunti si pe noi.

Ce fac daca am o nemultumire in timpul concursului?

Simplu, depui contestatie scrisa, dupa depunerea cautiunii, la Race Ofice in maxim 30 de minute de cand ai ajuns, sau de cand ai sesizat nedreptatea, daca contestatia este indreptatita primesti cautiunea inapoi, daca nu...nu. 🙂

Am voie cu masina in zona de campare ?

Nu, exista zona de parcare pentru masini si zona de instalare corturi, te rugam sa intelegi si sa nu incerci sa ne convingi ca ai nevoie de masina in timpul somnului.

Ce fac daca vreau sa stiu timpul meu, inainte de afisare ?

Nimic, astepti pana se afiseaza, servicul de cronometrare este externalizat, firma care se ocupa va afisa la loc vizibil listele de sosiri, in timp util, pentru a putea fi depuse eventualele contestatii.

Am asistenta tehnica in timpul concursului ?

Nu, asistenta tehnica poate fi acordata de catre colegii din echipa ta sau de catre prietenii tai, nu uita sa iesi din traseu pentru orice problema tehnica.

Ce fac daca ma accidentez ?

Daca te poti deplasa, o faci pana la primul CP, anunti accidentarea si ceri ajutor medical, daca nu te poti deplasa, rogi un concurent sa ne anunte, spui km la care te afli si ce simptome ai.

Ce fac daca gasesc un concurent cu probleme ?

Orice ar fi, intrebi daca are nevoie de ceva sau daca se simte bine, daca poti sa-l ajuti sa-si faca pana e minunat, daca nu, nu-i pb., poate tragi la podium, daca insa este accidentat, ne-am bucura sa te opresti si sa incerci sa-l ajuti cat poti.

Ce fac cu ambalajele gelurilor/barelor energizante ?

Le pui frumusel in buzunar, natura trebuie pastrata curata, daca le-ai carat pline, suntem siguri ca le poti duce si goale.

Urmareste aceasta sectiune daca vrei sa fii la curent cu informatiile legate de concursurile Explorer, aici vei gasi toate noutatile si toate informatiile importante, informatii despre zona, sfaturi de calatorie, etc.